A krónikus szívelégtelenség gyakorisága világszerte növekszik, minden évben egyre több az eset. Sajnos a szívelégtelenséghez gyakran krónikus vesebetegség társul.

Becslések szerint világszerte 38 millió ember szenved krónikus szívelégtelenségben, aminek következtében több mint 1 millió kórházi felvétel történik csak az Egyesült Államokban és Európában, ennek költsége világszinten 108 milliárd dollár. Ami azonban még aggasztóbb: a szívbetegséghez gyakran vesebetegség társul.

A szívelégtelenség azt jelenti, hogy a szív nem képes elég jól pumpálni a vért, ami a vesében oxigénhiányhoz vezet, és vesebetegséget okoz. Ha a vesék nem működnek jól, a hormonszintek változása miatt nő a vérnyomás - amitől nehezebb lesz a szív munkája, amitől romlik a szívelégtelenség.

Gyakori, hogy a szívelégtelenségben szenvedő betegeknél végül vesebetegség is kialakul. Ez az ördögi kör fatális lehet: tény, hogy a művesekezelésre szoruló betegek körében a vezető halálok a szívbetegség.

Mik a klinikai vizsgálatok?

A klinikai vizsgálatok olyan orvosi kutatások, amelyek vizsgálati gyógyszereket és kezeléseket tesztelnek.

Lehet, hogy az emberek nem tulajdonítanak jelentőséget a klinikai vizsgálatoknak, de az aszpirintől a kemoterápiáig mindent gondosan teszteltek, mielőtt orvosa felírta őket.

A klinikai vizsgálatokhoz önkéntesekre van szükség, akik orvos és / vagy egészségügyi szakemberek felügyelete mellett vesznek részt a vizsgálatban. A vizsgálat folyamán az orvosok egyre több információt gyűjtenek a vizsgált gyógyszerről vagy kezelésről. Csak klinikai vizsgálatok révén lehet megtudni, hogy a gyógyszerek és a kezelések egyszerre hatékonyak és biztonságosak-e.

Csak pár percébe kerül.

Kezdje el most

A klinikai vizsgálatok elkötelezettjeként a Synexus több mint 25 éve vizsgálja az új gyógyszerek és kezelések hatékonyságát. Hatalmas tapasztalatunk van klinikai vizsgálatok lebonyolításában világszerte több, mint 180 helyszínen. Minden helyszínen magasan képzett orvosokból és ápolókból álló elkötelezett csoport dolgozik azon, hogy a legmagasabb szintű kényelmet és professzionalizmust biztosítsák betegeinknek.