Máj. 20. a klinikai kutatás világnapja

Máj. 20. a klinikai kutatás világnapja

Ezen a napon világszerte azokat köszöntjük, akik hozzájárulnak, hogy új, hatásos és biztonságos gyógyszerek kerüljenek kifejlesztésre és forgalomba.

A klinikai kutatás egy hosszú, részletesen szabályozott, összetett folyamat. Egy kutatási program 10-15 éve alatt kb. 10 000 molekulából nem több, mint 250 tesztvegyület kerül laboratóriumi és állatkísérletekre, kevesebb, mint 5 humán klinikai vizsgálatba, ahol egészséges önkéntesek után az adott betegségben szenvedő nagyszámú páciens részvételével követik nyomon a gyógyszer hatásosságát, adagolását, biztonságosságát.

Magyarországon évi közel 20 ezer páciens vesz részt klinikai vizsgálatban, amivel az előkelő negyedik helyen áll az európai országok ranglétráján.

A klinikai vizsgálatokban résztvevő betegek ingyenes hozzáférést kapnak az időnként nagyon drága új terápiákhoz, folyamatos, magaszintű orvosi ellátást, ill. a kutatásban részvételhez pl. utazási

költségtérítést. Saját egészségük előremozdítása mellett a résztvevők embertársaikon segítenek, hiszen amennyiben a kutatás sikeres eredményekkel zárul, a gyógyszer törzskönyvezik és a patikákban a nagyközönség számára is elérhetővé válik. Köszönjük Pácienseinknek!

A Synexus a világ egyik legnagyobb klinikai vizsgálatokra specializálódott járóbeteg ellátó hálózata, több mint 2 évtizedes múltra tekint vissza. Mostanáig világszerte 16 terápiás területen több, mint 500 kutatást bonyolított le, vizsgálatainkban több, mint 37 ezer ember vett részt. Vizsgálóközpontjainkban orvosok, nővérek, koordinátorok, adminisztrátorok nap mint nap elkötelezetten azon dolgoznak, hogy a vizsgálatok a legnagyobb biztonságban, kényelemben, odafigyelés mellett menjenek végbe. Nekik is köszönjük!