Vércukorszint meghatározás

Áttekintés

Jelenleg a diabétesznek két fő típusa ismert, az 1-es és a 2-es típusú

1-es típus

(melyet gyakran neveznek fiatalkori vagy inzulin dependens diabétesznek) – ezt a hasnyálmirigy inzulint termelő és szekretáló béta sejtjeinek pusztulása idézi elő. (Az inzulin egy hormon, amely a vércukor szint csökkentéséért felelős.) Ez esetben a kezelés az inzulin adásán alapul.

2-es típus

(más néven felnőttkori vagy nem inzulin dependens diabétesz) – a cukorbetegség ezen típusa főként a középkorúak és az idősek körében elterjedt. Kezdetben a hiperglikémiát a sejtek inzulin rezisztenciája idézi elő, később pedig az inzulin hiánya tartja fenn. A 2-es típusú diabétesz jól kézben tartható a megfelelő étrend betartásával, rendszeres mozgással és szükség esetén orális antidiabetikumok szedésével.

A cukorbetegség kialakulásának megelőzésében igen nagy szerepe van az egészséges életmódnak. Egészséges és gondosan összeállított étrenddel és rendszeres mozgással jelentősen csökkenthető a diabétesz kialakulásának kockázata. Ezen javaslatok betartása különösen fontos a túlsúllyal küzdők, és az ülő életmódot folytató emberek számára.

Életkor
Nem
40 év felett
Nők és férfiak

A vizsgálat vérvétellel történik. A leletek 4-5 munkanap múlva vehetőek át, az eredmények alapján indokolt esetben ingyenes szakorvosi konzultációt biztosítunk.

A diabétesz (cukorbetegség) egy krónikus metabolikus betegség, amely hiperglikémiával (emelkedett vércukor szinttel) jár és amelyet az inzulin szekréció zavara, inzulinhiány vagy az úgynevezett inzulin rezisztencia idézhet elő. Jellemző a betegségre a szénhidrát, a fehérje és a zsír metabolizmusának zavara. A kor szintén rizikófaktora a betegségnek. A diabétesz kialakulásának kockázata a kor előrehaladtával nő; emiatt a 45 év felettiek számára ajánlott a vércukor szint évenkénti ellenőrzése.

Jelenleg aktuális vizsgálatunk

Toborzás az alábbi helyszíneken

 
Elhelyezkedés
 
Synexus DRS Budapest Gyors nézet
Synexus DRS Gyula Gyors nézet
Synexus AS Debrecen Gyors nézet
Synexus DRS Zalaegerszeg Gyors nézet

Alkalmas vagyok a vizsgálatra?

Ha szeretné megtudni, kérjük jelölje be válaszát az alábbi kérdésekre.

Igen   /   Nem
Igen   /   Nem
1

Elmúltam 18 éves

 
2

Igazolt cukorbetegségem van

 
 

Visszajelzésével nagyban hozzájárul kutatásunk sikeréhez. Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot.