A PROMINENT vizsgálat-2-es típusú cukorbetegsége szövődményeket okozott Önnél?

Áttekintés

Ne hagyja, hogy cukorbetegsége szívproblémákat okozzon!

PROMINENT klinikai gyógyszervizsgálatunkhoz önkénteseket keresünk. A vizsgálatban 2-es típusú cukorbetegséggel, illetve magas trigliceridszinttel (a vérben található egyik zsírfajta) kezelt betegek vehetnek részt.

Noha manapság sokan szednek gyógyszereket koleszterinszintjük csökkentésére, a súlyos szívprobléma kialakulásának kockázata továbbra is fennáll náluk. A PROMINENT klinikai gyógyszervizsgálat célja, hogy megtudjuk: a vizsgált új készítmény a trigliceridszint csökkentésével és a „jó” koleszterin (nagy sűrűségű lipoprotein, HDL) szintjének növelésével segít-e megelőzni-e a szívrohamot és más szívproblémákat.

Életkor
Nem
Feltétel
betöltött 18. életév
Nők és férfiak
2-es típusú cukorbetegség

Ha alkalmasnak találjuk, Ön pedig úgy dönt, hogy részt vesz a vizsgálatban, ettől még sztatinjait tovább szedheti. A vizsgálathoz kapcsolódó teljes orvosi ellátást, illetve a vizsgálati készítményt egyaránt térítésmentesen biztosítjuk Önnek. Emellett segítséget nyújtunk a klinikánkra való eljutásban és a hazajutásban, és megtérítjük indokolt útiköltségeit.

A saját kezelőorvosa által Önnek nyújtott ellátást az Ön részvételi döntése – legyen az pozitív vagy negatív – nem befolyásolja. Orvosa teljes körű és folyamatos tájékoztatatást kap az Ön mindenkori állapotáról.

A klinikai vizsgálat rendelkezik az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottságának támogató szakmai-etikai véleményével és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet engedélyével. OGYÉI/26008-3/2017

 

 

Toborzás az alábbi helyszíneken

 
Elhelyezkedés
 
Synexus DRS Budapest Gyors nézet
Synexus DRS Gyula Gyors nézet

Alkalmas vagyok arra, hogy részt vegyek a vizsgálatban?

Az alábbiakból megtudhatja a választ. Válaszoljon a következő kérdésekre! Az összes alábbi mezőt ki kell töltenie.

Igen   /   Nem
Igen   /   Nem
1

Legalább 12 hete diagnosztizáltak Önnél 2-es típusú cukorbetegséget?

 
2

Orvosa sztatinokat írt fel Önnek, vagy szedésüket intolerancia miatt abba kellett hagynia?

 
3

Szeretne többet megtudni a szívbetegség kockázatáról és trigliceridszintjéről?

 
 

Visszajelzésével nagyban hozzájárul kutatásunk sikeréhez. Kérjük, töltse ki az alábbi adatlapot.