A Crohn vagy a fekélyes vastagbélgyulladás remissziója 
nem az igazi?

A Crohn-betegség (CB) és a fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa – CU) egyaránt a gyulladásos bélbetegségek (IBD) típusai.

Mindkettő progresszív lefolyású lehet, vagyis az olyan tünetek, mint a gyomorfájdalom, a hasmenés és a fáradtság – megfelelő kezelés hiányában – súlyosbodhatnak.

Ugyanakkor, mind a CB, mind a CU „autoimmun” betegség. Ez azt jelenti, hogy a test immunrendszere tévedésből az egészséges szöveteket - ebben az esetben az emésztőrendszer különböző részeit támadja meg. Szerencsére léteznek kezelések, de továbbiakra van szükség.

Mik a klinikai vizsgálatok?

A klinikai vizsgálatok olyan orvosi kutatások, amelyek vizsgálati gyógyszereket és kezeléseket tesztelnek.

Lehet, hogy az emberek nem tulajdonítanak jelentőséget a klinikai kutatásoknak, de az aszpirintől a kemoterápiáig mindent gondosan teszteltek, mielőtt orvosa felírta őket.

A klinikai vizsgálatokhoz önkéntesekre van szükség, akik orvos és / vagy egészségügyi szakemberek felügyelete mellett vesznek részt a kutatásban. A vizsgálat folyamán az orvosok egyre több információt gyűjtenek a vizsgált gyógyszerről vagy kezelésről. Csak klinikai vizsgálatok révén lehet megtudni, hogy a gyógyszerek és a kezelések egyszerre hatékonyak és biztonságosak-e.

A vizsgálatokat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottságának kedvező szakhatósági állásfoglalása alapján engedélyezte.

Csak pár percébe kerül.

Vágjon bele!

Friss hírek: COVID-19. Továbbra is nyitva vagyunk!

A személyzet és a betegek biztonsága érdekében a Synexus helyszínei COVID-19 SMART létesítmények. Ez azt jelenti, hogy bevált módszereket alkalmazunk a vírusexpozíció csökkentésére, és elkötelezettek vagyunk nyitvatartásunk biztosítására, hogy elérhetőek maradjunk a vizsgálati készítmények kutatása érdekében.

A biztonság érdekében tett COVID-19 SMART lépések a következők:

  • Az online vizitek elérhetőségének jelentős növelése
  • A társadalmi távolságtartást szolgáló intézkedések biztosítása minden várakozásra kijelölt helyszínen
  • A vizsgálati helyiségek tisztítási és fertőtlenítési gyakorlatának fenntartása az egyes betegvizitek között
  • Megfelelő egyéni védőeszközök használata klinikáink minden munkatársa esetében

Lépjen tovább, hogy felfedezze, alkalmas-e a Crohn-betegségben vagy fekélyes vastagbélgyulladásban szenvedőknek szánt helyi klinikai vizsgálatokra.

Vágjon bele!

A klinikai vizsgálatok elkötelezettjeként a Synexus több mint 25 éve vizsgálja az új gyógyszerek és kezelések hatékonyságát. Hatalmas tapasztalatunk van klinikai kutatások lebonyolításában világszerte több mint 180 helyszínen. Minden helyszínen magasan képzett orvosokból és ápolókból álló elkötelezett csoport dolgozik azon, hogy a legmagasabb szintű kényelmet és professzionalizmust biztosítsák betegeinknek.