A vesebetegség lelassítása meghosszabbíthatja az életét!

A krónikus vesebetegség (KVB) a világ egyik leggyakoribb és legsúlyosabb közegészségügyi problémája. Egyike a csendes vagy láthatatlan betegségeknek, amely gyakran kevés tünettel vagy tünetmentesen súlyosbodnak, mígnem a betegnél a veseelégtelenség késői stádiumát állapítják meg.

A vesék 30 percenként átszűrik a testben keringő vért, és megtisztítják a mérgektől és salakanyagoktól. A rendellenes veseműködés súlyos következményekkel járhat. Fokozatosan nő a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek és más szövődmények kockázata. Ha nem kezelik, a KVB végstádiumú vesebetegséghez is vezethet, ami dialízist vagy veseátültetést igényel.

A helyi orvosok és szakemberek, akik értik ezt az összetett betegséget, segíteni szeretnének. Jelenleg klinikai vizsgálatokat végeznek a KVB kezelésére szánt vizsgálati gyógyszerek értékelésére. Ha a vizsgálati gyógyszert idejében kezdik el szedni, segíthet megvédeni Önt a veseműködés teljes elvesztésétől és az életet megváltoztató beavatkozásoktól.

Mik a klinikai vizsgálatok?

A klinikai vizsgálatok olyan orvosi kutatások, amelyek vizsgálati gyógyszereket és kezeléseket tanulmányoznak.

Lehet, hogy az emberek nem gondolkodnak sokat a klinikai kutatások jelentőségén, de az aszpirintől a kemoterápiáig mindent gondosan vizsgáltak a szakértők, mielőtt az orvos felírhatta azokat.

A klinikai vizsgálatokhoz önkéntes résztvevőkre van szükség, akik orvos és/vagy egészségügyi szakemberek felügyelete mellett vesznek részt a kutatásban. A vizsgálat folyamán az orvosok egyre több információt gyűjtenek a vizsgált gyógyszerről vagy kezelésről. Csak klinikai vizsgálatokkal lehet megtudni, hogy a gyógyszerek és a kezelések egyszerre hatásosak és biztonságosak-e.

* Ezt a vizsgálatot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hagyta jóvá az Egészségügyi Tudományos Tanács Klinikai Farmakológiai Etikai Bizottságának kedvező állásfoglalása alapján.

Csak pár perc az egész!

Vágjon bele!

COVID-19-hír – nyitva maradunk.

A személyzet és a betegek biztonsága érdekében a Synexus helyszínei úgynevezett „COVID-19 okos létesítmények”. Ez azt jelenti, hogy jól bevált módszereket alkalmazunk a vírusexpozíció csökkentésére, és elkötelezzük magunkat amellett, hogy nyitottak és elérhetőek maradunk a vizsgálati készítmények kutatása érdekében.

A biztonság érdekében a következő „COVID-19 okos lépéseket” tesszük:

  • Az online vizitek elérhetőségének jelentős növelése
  • A társadalmi távolságtartás biztosítása minden várakozásra kijelölt helyszínen
  • A vizsgálati helyiségek tisztítási és fertőtlenítési gyakorlatának fenntartása az egyes vizitek között
  • Megfelelő egyéni védőeszközök használata klinikáink minden munkatársánál

A krónikus vesebetegség kezelése sürgősen több kezelési lehetőséget igényel. Tegye meg a következő lépést: nézze meg, hogy alkalmas-e helyi klinikai vizsgálatban való részvételre!

Vágjon bele!

A klinikai vizsgálatok elkötelezettjeként a Synexus több mint 25 éve vizsgálja az új gyógyszerek és kezelések hatékonyságát. Hatalmas tapasztalatunk van klinikai kutatások lebonyolításában a világ több mint 180 helyszínén. Minden helyszínen magasan képzett orvosokból és ápolókból álló elkötelezett csoport dolgozik azon, hogy a legmagasabb szintű kényelmet és professzionalizmust biztosítsák betegeinknek.