Az 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegséggel élők több mint 50%-ánál kialakul diabéteszes idegfájdalom, más néven diabéteszes neuropátia.

A tartósan magas vércukorszint ismerten károsítja a szervezet perifériás (környéki) idegeit.

A tünetek általában a lábon és a lábfejen kezdődnek, de a kézen és a karon is jelentkezhetnek. A leggyakoribb tünetek közé bizsergés, zsibbadás és fájdalom tartozik.

A vércukorszint megfelelő értéken tartása lelassíthatja a diabéteszes idegfájdalom rosszabbodását, miközben gyakran vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat alkalmaznak a tünetek enyhítésére.

Mik a klinikai vizsgálatok?

A klinikai vizsgálatok olyan orvosi kutatóvizsgálatok, amelyek vizsgálati készítményeket és kezeléseket tanulmányoznak.

Az emberek talán nem sokat gondolnak a klinikai kutatásra, azonban az aszpirintől kezdve a kemoterápiáig mindent gondosan teszteltek, amíg lehetővé nem vált az orvos általi felírásuk.

A klinikai vizsgálatokhoz orvos és/vagy egészségügyi szakember felügyelete alatt részt vevő önkéntesek szükségesek. A vizsgálat során az orvosok egyre több információt gyűjtenek be a vizsgált készítményről vagy kezelésről. Kizárólag klinikai vizsgálatok végzésével deríthetjük ki, hogy a készítmények és a kezelések mind hatásosak, mind biztonságosak-e.

Csak néhány percet vesz igénybe

Kezdje el most

COVID-19-frissítés – továbbra is nyitva vagyunk.

A személyzet és a résztvevők biztonsága érdekében a Synexus vizsgálóhelyei COVID-19 SMART létesítmények. Ez azt jelenti, hogy a leghelyesebb gyakorlatot alkalmazzuk a vírusnak való kitettség csökkentésére, és elköteleztük magunkat a nyitva maradás, valamint a vizsgálati készítmények kutatásának folytatása mellett.

A következő COVID-19 SMART intézkedéseket tesszük a biztonság érdekében:

  • Nagymértékben növeltük a videohívásos rendelői vizitek lehetőségét.
  • Biztosítjuk, hogy minden váróban betartsák a távolságtartási szabályokat.
  • Továbbra is alaposan kitakarítjuk és fertőtlenítjük a vizsgálóhelyiségeket a résztvevői vizitek között.
  • Intézményeink minden személyzeti tagja megfelelő személyi védőfelszerelést visel.

Tegye meg a következő lépéseket annak kiderítésére, hogy alkalmas-e a részvételre diabéteszes idegfájdalommal kapcsolatos helyi klinikai vizsgálatokban.

Kezdje el most

A klinikai vizsgálatok végzésével foglalkozó Synexus több mint 25 éve tanulmányozza új készítmények és kezelések hatásosságát. Hatalmas tapasztalatunk van a klinikai kutatás végzését illetően, és világszerte több mint 180 vizsgálóhellyel rendelkezünk. Minden vizsgálóhely saját, magasan képzett orvosokkal és ápolókkal rendelkezik, hogy a résztvevők a legmagasabb szintű kényelemben és szakértelemben részesülhessenek.