Csontritkulás

Jelentkezzen csontritkulással kapcsolatos klinikai vizsgálatra!
Online kérdőív indítása
Terápiás terület Csontok és ízületek

A csontritkulás egy olyan betegség, melynek hatására a csontok az idő előrehaladtával gyengévé és törékennyé válnak. Néma betegségnek tartják, mivel általában nem okoz tüneteket, amíg el nem kezdenek sérülni a csontjai.

  • A csontritkulást jellemzően hormonális változások vagy kalcium-, illetve D-vitamin-hiány okozza. A posztmenopauzában lévő nők esetén nagyobb a csontritkulás kockázata az ösztrogénszint csökkenése miatt.
  • Vizsgálóorvosaink jelenleg egy már engedéllyel rendelkező gyógyszer új változatát vizsgálják. Azt kívánják megállapítani, hogy a készítmény képes-e újraépíteni a csontot és csökkenteni a csonttörések kockázatát.  Kizárt, hogy a kutatás során hatóanyag nélküli gyógyszert kapjon – a résztvevők vagy az engedélyezett készítményt kapják, vagy a vizsgálati gyógyszert, vagyis egy javított változatot.

Ha keresi a módját, hogyan tudná megőrizni csontjai egészségét, fontolja meg egy klinikai vizsgálatban való részvételét. A részvétel ingyenes, és nincs szükség egészségbiztosításra.

Ha Ön előzetesen megfelel, akkor DEXA vizsgálatot kaphat.

  • A Dexa vizsgálat egy nagy pontosságú röntgenfelvétel, amely méri a csont ásványi sűrűségét és a csontritkulást. Ha a csontsűrűsége alacsonyabb, mint az életkor szerint elvárható, ez jelzi a csontritkulás és a csonttörések kockázatát.”

Nézze meg, alkalmas-e

Online kérdőív indítása

Gyakran ismételt kérdések

0 FtSemmilyen költséggel és semmilyen kötelezettséggel nem jár

NEM, NEM szükséges a részvételhez egészségbiztosítás.

Nem, NINCS szükség beutalóra

50 év feletti, posztmenopauzában lévő, csontritkulásban szenvedő nők figyelem!

hívjon minket a

06-80/183-010 telefonszámon.

Hívja meg ismerősét!

Ha ismer valakit, aki alkalmas lehet, hívjon minket!Együtt többre jutunk